Zonnepanelen Deurne? Vind de beste installateur!

Het kopen van zonnepanelen wordt steeds populairder in Deurne. De laatste jaren is er een trend gaande waar steeds meer mensen ervoor kiezen energie zelf op te wekken in plaats van deze af te nemen van het energiebedrijf. Omdat de prijs van energie nog altijd stijgt en de fossiele brandstoffen, die tijdens de energieopwekking worden verbrand, het milieu en de leefomgeving forse schade toebrengen is de verwachting dat het aantal mensen dat voor zonne-energie kiest alleen maar toeneemt.

Ondanks het feit dat steeds meer mensen te maken hebben met de aanschaf, de installatie en het gebruik van zonnepanelen heeft men, met name beginnende of potentiële gebruikers van zonne-energie, behoefte aan informatie over alles wat met zonnepanelen te maken heeft. Wanneer men vragen met betrekking tot zonnepanelen heeft is het tegenwoordig slim om het internet te gebruiken. Niet iedereen heeft een zonnepanelen installateur uit Deurne in zijn kennissenkring of kent iemand die ze in gebruik heeft. Gelukkig voor u hebben wij Bestebedrijf.be opgericht. Een website waar u heldere en duidelijke informatie kan vinden, een overzicht krijgt van de beste 9 zonnepanelen installateurs uit Deurne en een handige offertedienst waarmee u geld kan besparen.

Hoe werkt Bestebedrijf.be?

1

U zoekt een installateur
Wilt u graag zonnepanelen kopen, maar heeft u geen idee hoe u de beste installateur kan vinden? Wij hebben de beste 9 zonnepanelen installateurs in Deurne voor u op een rij gezet.

2

Heldere informatie voor een slimme keuze
Het kopen van zonnepanelen is een grote uitgave en één waar u goed over na moet denken. Wij voorzien u van heldere en goede informatie zodat u een goed besluit kan maken en weet wat u wilt.

3

Handige, gratis offertedienst!
Het is verstandig om prijzen te vergelijken voordat u zonnepanelen koopt. Zo krijgt u een goed inzicht in de prijzen van de markt en kan u tot wel 30% op de totale kosten besparen!

zonnepanelen Deurne

Overzicht om snel te navigeren op de pagina

Wij hebben erg veel informatie voor u op deze pagina samengesteld zodat u een weldoordachte keuze kan maken. Om het u makkelijk te maken hebben we de informatie overzichtelijk gehouden in onderstaande tabel.

Hoe werken zonnepanelen?

De werking van zonnepanelen is beter uit te leggen als u weet uit hoeveel componenten een zonne-installatie bestaat. De zonne-installatie bestaat uit een zonnepaneel, een omvormer en een elektriciteitsmeter. Samen zorgen zij er voor dat de gelijkstroom omgevormd wordt tot wisselstroom en zo bruikbaar is voor onze huishoudens.

Een zonnepaneel bestaat uit een grote hoeveelheid kleine zonnecellen die elk voor zich een bepaalde hoeveelheid licht van de zon om kunnen zetten in gelijkstroom. Wil men deze stroom omzetten naar wisselspanning voor bijvoorbeeld de elektrische apparaten in een huishouden of computers in een bedrijf dan zal deze door de omvormer omgevormd worden. Aangezien de meeste apparaten in België enkel functioneren op wisselstroom is de tussenkomst van een omvormer vrijwel in alle gevallen nodig. Er bestaan verschillende soorten omvormers op hedendaagse markt.

Naast de omvormer kan een zonnepaneel niet functioneren zonder elektriciteitsmeter. De meter registreert het verbruik en injecteert de overtollige stroom wanneer dit nodig is. U kan er ook voor kiezen om een groenestroommeter tussen de omvormer en de meter te laten plaatsen. Deze meter is een voorwaarde voor het behalen van een groenestroomcertificaat en meet hoeveel groene stroom de zonnepanelen op uw dak opleveren. Dit geldt voor gebruikers van een zonne-installatie die voor 2013 is geplaatst.

Wanneer u besluit om zonnepanelen te kopen in Deurne dan wordt de opgewekte energie gebruikt om alle apparaten te voorzien van stroom. Wanneer er meer opgewekt wordt dan dat u op dat moment verbruikt ontstaat er overproductie. Gebruikers van zonnepanelen met een elektriciteitsmeter die terugloopt kunnen dus een afname van hun stroomverbruik zien wanneer de extra opgewekte stroom geïnjecteerd wordt in het net. De kosten voor de verbruikte stroom wordt dus verrekend door het energiebedrijf met de extra stroom die weer op het net is gekomen.

Zonnepanelen maken gebruik van zonlicht, een bron die schoon en duurzaam is. Daarom praat men ook wel over groene energie. Groene energie houdt ook in dat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten tijdens het proces en dat de bron niet binnen afzienbare tijd uitgeput raakt.

Soorten zonnepanelen

Wanneer men het over zonnepanelen heeft bedoelt men bijna altijd de fotovoltaïsche zonnepanelen, ook wel PV-panelen (Photo-Voltaic, Engels). Er zijn 4 verschillende soorten fotovoltaïsche panelen die in Deurne op de daken kunnen liggen.

Monokristallijne panelen

Als we het woord ‘monokristallijne’ gaat ontleden kunnen we al snel twee woorden ontdekken die iets zeggen over dit type zonnepaneel. ‘Mono’ duidt op het aantal (1) kristallen per zonnecel. ‘Kristallijn’ heeft te maken met het productieproces (stolling van silicium) en de richtingswijze van de kristallen (een kant op).

monokristallijne zonnepanelen
Kenmerken van dit type zonnepaneel:
 • Moderne uitstraling en zwarte/ blauwe kleuren
 • Door het iets hogere rendement ligt de prijs iets hoger dan polykristallijne panelen.
Opbrengst en rendement:
 • 14 – 20% omzetting zonlicht
 • Optimaal bij direct zonlicht
Welk type dak:
 • Kleine daken
 • Dak dat op het zuiden ligt

Polykristallijne panelen

Ook uit het woord ‘polykristallijne’ kunnen we bepaalde eigenschappen van het zonnepaneel halen. ‘Poly’ staat voor meerdere, wat in deze context meerdere kristallen per zonnecel betekent. Ten opzichte van de monokristallijne panelen liggen de kristallen willekeurig door elkaar.
polykristallijne zonnepanelen
Kenmerken van dit type zonnepaneel:
 • Marmeren patroon en blauwe kleur van het paneel
 • Dit type paneel is aanzienlijk goedkoper (10%) dan de monokristallijne
Opbrengst en rendement:
 • 12 – 26% omzetting zonlicht
 • Optimaal bij diffuus zonlicht (veel bewolking)
Welk type dak:
 • Perfect voor grote daken
 • Dak dat op het oosten of westen ligt

Amorfe zonnepanelen

De amorfe panelen worden vaak ook dunnefilm zonnepanelen genoemd, omdat ze een dunne laag silicium afwerking hebben. Er zijn dus geen kristallen in de zonnecel waar deze lichter en flexibeler is. In vergelijking met de kristallen zonnepanelen (levensduur van: 25 jaar) hebben amorfe panelen een veel kortere levensduur van 15-20 jaar.
amorfe zonnepanelen
Kenmerken van dit type zonnepaneel:
 • Diepzwarte kleur en matte afwerking
 • Amorfe panelen zijn goedkoper dan de kristallijne panelen. CIGS-panelen zijn duurder.
Opbrengst en rendement:
 • 6 – 10% omzetting zonlicht CIGS-panelen: 10-14%
 • Optimaal bij diffuus zonlicht (veel bewolking)
Welk type dak:
 • Goed voor grote daken
 • Juist geschikt voor daken met bijzondere hellingsgraad

Glas-glas zonnepanelen

Deze panelen bestaan zowel achter- als de voorkant uit glas waardoor het vermogen in de loop der jaren hoog blijft. Zo verliest een monokristallijne paneel 8% van het vermogen na 10 jaar en 18% na 25 jaar. Een polykristallijne zonnepaneel komt er nog slechter uit en verliest na 10 jaar: 10% en na 25 jaar: 20% van het vermogen. Het vermogensverlies bij glas-glas panelen loopt maximaal op tot 13% bij 30 jaar. Hierdoor presteert dit type zonnepaneel dus erg goed over een lange periode. Een duurzame optie dus. Omdat er momenteel veel vraag is naar dit type zonnepaneel en er sprake is van een innovatieve technologie ligt de prijs nog iets hoger dan de andere zonnepanelen.
glas glas zonnepanelen

De beste 9 zonnepanelen installateurs in Deurne

Zonnepanelen duur? Vraag gratis offertes aan van firma’s uit uw streek en bespaar op de kosten!
Hieronder vind u een overzicht van de 9 beste zonnepanelen installateurs in Deurne. Wij hebben de websites van de installateurs bekeken, gescreend of de firma bij het handelsregister ingeschreven staat, of en hoeveel reviews ze hebben, hoe lang ze werkzaam zijn in de firma en bij welke beroeps/brancheorganisaties ze aangesloten zijn. Wij hopen dat de informatie u helpt bij het vinden van de juiste installateur.

Batisol BVBA
Diensten
 • Zonne-energie
 • Isolatie
 • Technische fiches
Adres
Heihoef 3
2275 Wechelderzande
Ondernemersnummer
0806 281 519
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 2008
Reviews
Google: 5 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Kwalificaties:
rescert certificaat
Emiel BVBA
Diensten
 • Zonnepanelen
 • Zonneboiler
 • Warmtepomp
Adres
Van Stralenlei 21
B-2170 Merksem
Ondernemersnummer
0899 375 288
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 2008
Reviews
Google: 3.6 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Kwalificaties:
erkende zonnepanelen installateur
BE Sanitair BVBA
Diensten
 • Groene energie
 • Sanitair
 • Verwarming
Adres
Zavelheide 7B
2200 Herentals
Ondernemersnummer
0477 187 045
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 2002
Reviews
Google: 5 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Kwalificaties:
erkende zonnepanelen installateur
Solar Power Systems BVBA
Diensten
 • Zonnepanelen installatie
 • Slimme meter
 • Zonne-installatie
Adres
Sint Jobsesteenweg 50
2930 Brasschaat
Ondernemersnummer
0661 661 546
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 2008
Reviews
Google: 5 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Kwalificaties:
beste bedrijf in zonnepanelen
Verwarming Raets
Diensten
 • Centrale verwarming
 • Zonneenergie
 • Warmtepompen
Adres
Nieuwdreef 86
2170 Merksem
Ondernemersnummer
0422 045 812
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 1981
Reviews
Google: 4 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
zonnepanelen installatie
Go Solar NV
Diensten
 • Zonnepanelen
 • Omvormers
 • Laadpalen
Adres
Kraaienhorst 2a
B-2960 Brecht
Ondernemersnummer
0456 060 643
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 1995
Reviews
Google: 4.2 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Kwalificaties:
rescert certificatie
Kti-Wti BVBA
Diensten
 • Zonnepanelen
 • Zonneboilers
 • Warmtepompen
Adres
Vierselbaan 40 unit 1
2240 Zandhoven
Ondernemersnummer
0466 383 720
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 1999
Reviews
Google: 5 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
zonne-installatie
Maes Industries
Diensten
 • Fotovoltaïsche zonnepanelen
 • Airconditioning
 • Verwarming
Adres
Hemeldonk 1
2200 Herentals
Ondernemersnummer
0883 188 265
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 2006
Reviews
Google: 4.6 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
zonne-installatiebedrijf
Brabo NV
Diensten
 • Zonne-energie
 • Ventilatie
 • Verwarming
Adres
Vlaamsekaai 90
2000 Antwerpen
Ondernemersnummer
0415 521 472
Aantal jaren in bedrijf
Vanaf 1975
Reviews
Google: 4.6 uit 5 sterren (bekijk de reviews hier)
Aangesloten bij:
zonnepanelen installatiebedrijf
Mis je iets?
Wij hebben de informatie op deze pagina met zorg samengesteld. Ziet u iets dat niet correct of actueel is? Via ons contactformulier houden wij onze website graag actueel.
Uw bedrijf ook op Bestebedrijf.be?
Wilt u als zonnepanelen installateur uit Deurne ook graag vermeldt worden op deze pagina of is één van bovenstaande vermeldingen uw firma en wilt u juist niet op deze pagina staan? Kom in contact met ons.

Rendement en opbrengst

Het aankopen van zonnepanelen door huiseigenaren heeft de laatste tijd een vogelvlucht genomen in Deurne. Dit is ook niet zo gek, want u kunt met het plaatsen van een zonne-installatie uw stroomverbruik verminderen en het is ook nog een initiatief waarbij het milieu onaangetast blijft. Wanneer u zich gaat orienteren op het kopen van zonnepanelen wilt u weten wat het rendement is per zonnepaneel. Alleen zo kunt u de opbrengst berekenen en achterhalen wanneer uw investering zichzelf terugverdient.

Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen zijn er verschillende factoren van belang. Ten eerste is de richting van uw dak belangrijk, daarnaast is de hellingsgraad of -hoek van belang, de hoeveelheid schaduw dat er op de panelen valt, het soort zonnepanelen, de locatie en tot slot de temperatuur. Tezamen hebben al deze factoren een impact op de opbrengst en dus het rendement van de zonnepanelen. Hieronder gaan we iets dieper in op enkele belangrijke factoren.

Wat is de beste richting om zonnepanelen te plaatsen?

Op het noordelijk halfrond, waar ons land en dus ook Deurne is gelegen, komt de zon elke dag in de vroege ochtend op in het oosten en zal aan het einde van deze dag weer ondergaan in het westen. Dit wil zeggen dat voor het grootste deel van de dag de zon op de zuidelijke zijde van gebouwen het meest lang zal blijven schijnen. Op het moment dat u zonnepanelen wilt gaan plaatsen kan u dit het beste doen op een dak dat op het zuiden is gelegen. Zo behaalt u meer rendement in vergelijking tot panelen die op een oost- of westzijde van een dak geïnstalleerd worden. De noordzijde van een dak is zeer ongunstig voor het rendement van zonnepanelen.

Dak op het westen/oosten

Als u wel zonnepanelen wil gaan gebruiken om zonne-energie mee op te wekken maar niet, of niet in voldoende mate, de beschikking heeft over een dak dat op het zuiden gelegen is dan kunt u ook wel de westkant of de oostkant van het dak hiervoor gebruiken. Het rendement valt dan lager uit dan wanneer een zonnepaneel onder gelijke omstandigheden op het zuiden zou zijn gericht. Ter compensatie worden er vaak meer zonnepanelen geplaatst.

Dak op het zuiden en jaargetijden

Zonnepanelen die op een zuidelijk gelegen dak geplaatst zijn wekken ook in de minder zonnige maanden (de herfst en de winter) nog een behoorlijke hoeveelheid energie op. Dit komt doordat de zon in deze periodes van het jaar later opkomt en vroeger weer onder gaat dan in de zomer. De tijd dat het zonlicht op zonnepanelen aan de oost- of aan de westkant van een dak zal schijnen is dan ook beduidend minder dan in de maanden dat de zon vroeg opkomt en pas laat weer onder zal gaan.
zonnepanelen kopen Deurne

Zonnepanelen en hun schaduw, is dit een probleem?

Wat is het effect van schaduw op zonnepanelen? Heeft het een negatieve invloed op het rendement? Schaduw wil immers niets meer zeggen dan het blokkeren van het licht van de zon door een gebouw, een boom of een ander hoog object in de buurt van een dak waarop zonnepanelen zijn geplaatst. Maar men mag ook niet vergeten dat een hoger gelegen deel van het dak waarop de panelen zijn geplaatst een bepaalde tijd een schaduw kan werpen op een zonnepaneel.

Het is verstandig om voor de aankoop tot zonnepanelen goed te onderzoeken waar deze precies op het dak geplaatst kunnen worden en hoe de schaduwinval het zonnepaneel kan beïnvloeden. De schaduw kan namelijk consequenties hebben ten aanzien van de lichtopbrengst. Wordt de opbrengst schrikbarend lager door de schaduw dan kunt u misschien beter een andere plaats kiezen voor de installatie van de zonnepanelen op uw dak.

In sommige gevallen is de schaduw continue aanwezig op een (gedeelte van) het dak en is het een kwestie van afwegingen. Gaat u voor het opwekken van zoveel mogelijk energie en wilt u de investering er zo snel mogelijk weer uit hebben? Of wilt u niet langer afhankelijk zijn van een energiebedrijf en de alsmaar stijgende kosten voor energie blijven betalen? Het milieu ontlasten en kiezen voor een groene manier van leven is voor ook een overweging die steeds meer mensen nemen bij het plaatsen van zonnepanelen. Gaat men, ook al zal men niet de meest optimale opbrengst kunnen behalen toch voor de schone en duurzame vorm van energieopwekking of kiest men eerder voor het geld dat men anders wellicht minder zou besparen op de reguliere energierekening? Wat voor iemand de redenen ook zijn om wel of niet één of meer zonnepanelen te plaatsen op een dak waar, voor een langere of kortere tijd op een dag, de schaduw op zal vallen zal van persoon tot persoon verschillen. Een ding is echter voor iedereen zeker: de wetenschap en de technologie zullen op het gebied van zonne-energie, en dus ook van zonnepanelen, niet stil blijven zitten en verder gaan met onderzoek en innovaties.

Hellingsgraad en hellingshoek

Er is uit onderzoek gebleken dat een zonnepaneel het meeste rendement heeft wanneer zonlicht loodrecht er in schijnt. De stand van zon wijzigt naarmate de dag vordert. Daarbij komt ook nog eens dat de hellingshoek van daken in Deurne niet overal gelijk is. Voor u is het interessant om voor aanschaf te weten tussen welke hellingshoek het plaatsen van zonnepanelen rendabel is en bij welke hellingsgraad het zonlicht optimaal gevangen wordt. Een schuin dak met een hellingshoek van 20 tot 60 graden is geschikt voor zonnepanelen installatie. De ideale hellingsgraad is 35 graden bij een zuidelijk gelegen dak.

Zonnepanelen op een plat dak

Heeft u een plat dak dan kunt u ook zonnepanelen laten plaatsen. De installateur berekent voor u welke hellingsgraad het meeste rendement oplevert. Vervolgens worden de zonnepanelen aan een frame vastgemaakt zodat deze stabiel op het platte dak liggen.

De terugverdientijd berekenen

Voorbeeldberekening

Prijs totale zonne-installatie: €6500,-
Onderhoudskosten omvormer: €1100,-
totaal: €7600,-
Verbruik gezin 3500kWh: €1183,- p/jaar
Energienota met installatie: €416,- p/jaar
Jaarlijkse besparing: €767,-

Berekening: €7600,- / €767,- = 9,901
Kortom minder dan 10 jaar terugverdientijd.

Voordat we de berekeningen uitzetten laat ons uitweiden over de definitie terugverdientijd. Met de terugverdientijd wordt het tijdsbestek bedoeld die men nodig heeft om de investering terug te verdienen voor de aangeschafte zonnepanelen en randapparatuur. Het terugverdienen kan doordat er dankzij het opwekken van stroom wordt bespaard op de energienota’s die men normaal gesproken ontvangt.

Om te kunnen berekenen wat de terugverdientijd van de aangeschafte zonnepanelen ongeveer zal zijn heeft men een aantal gegevens nodig. Te beginnen met het aankoopbedrag van de hele installatie en alle extra kosten aan bijvoorbeeld de installatie, onderhoudskosten en randapparatuur. Daarnaast dient men te weten hoeveel er jaarlijks gemiddeld aan energiekosten betaald wordt. Factoren als de energieprijs en het ontvangen van eventuele subsidies, premies of fiscale voordelen zijn ook van belang wanneer u de terugverdientijd gaat berekenen. Het rendement van de zonnepanelen speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de terugverdientijd. Hoe hoger het rendement des te sneller de investering zichzelf terugverdiend.

Zet eerst alle kosten voor de aanschaf van de zonnepanelen op papier breng de subsidies, premies en fiscale voordelen daarop in mindering. Zo houdt u een netto aankoopbedrag van de zonnepanelen over. Vervolgens gaat u aan de slag met het gemiddelde energieverbruik per jaar, het rendement en de energieprijs die op het moment geldt.

U kan aan de hand van het aangegeven rendement, deze wordt overigens altijd onder optimale omstandigheden gerekend, berekenen hoeveel energie men per jaar met behulp van de zonnepanelen op kan wekken. U doet er goed aan, gezien de omstandigheden in ons land, om 80% van het aangegeven rendement te gebruiken.

Om erachter te komen hoeveel u gemiddeld per jaar zal besparen vermenigvuldigd u de hoeveelheid opgewekte energie in een jaar met de energieprijs. Door het gemiddelde energieverbruik per jaar te vermenigvuldigen met de huidige energieprijs kan u eenvoudig bepalen wat de te verwachten kosten zouden zijn indien men geen zonnepanelen zou gebruiken. Door de hoeveelheid opgewekte energie te delen door de kosten die u jaarlijks bespaart krijgt u het aantal jaren dat het zal duren voordat men de investering ten behoeve van de zonnepanelen heeft terugverdiend.

Bij deze berekening dient u wel rekening te houden met de variabele energieprijzen. Bij een hoge prijs voor energie zal de terugverdientijd dan ook korter zijn ten opzichte van een lage prijs op de energiemarkt.

Hoeveel zonnepanelen op het dak?

Het aantal zonnepanelen dat u op uw dak in Deurne wilt begint met een vraag. De vraag die u uzelf mag stellen is: “waar ligt mijn behoefte om zelfvoorzienend te zijn?”. Per persoon is dit anders, de ene persoon heeft de mogelijkheid, het vermogen en daarmee de kans op volledige zelfvoorziening. Anderen met bijvoorbeeld een kleiner dakoppervlak of minder