Zonnepanelen plaatsen? Vind de beste installateur!

Door de stijgende energieprijzen is het plaatsen van zonnepanelen voor een steeds grotere groep particulieren en bedrijven een overweging waard. Toch is een overstap naar het gebruik van zonne-energie een beslissing die men niet van het ene op het andere moment kan nemen. Er komt immers een flinke investering bij kijken. Er zijn een heleboel zaken waar men rekening mee dient te houden op het moment dat het besluit genomen is om daadwerkelijk zonnepanelen te gaan plaatsen. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt met goede informatie en de daarnaast de beste 9 firma’s uit uw streek geselecteerd op basis van factoren die wij belangrijk vinden.

De firma’s die wij bekeken hebben staan ingeschreven in het handelsregister en zijn al enkele jaren actief. Wij snappen dat u het belangrijk vindt om zelf reviews van andere afnemers te lezen en daarom kunt u via ons de reviews in Google lezen. Wij hebben getracht zo een overzicht voor u neer te zetten waaruit u snel kan opmaken wat u de beste zonnepanelen installateur vindt. Naast deze service hebben wij ook nog een handige offertedienst waarmee u geheel vrijblijvend en gratis offertes aan kan vragen bij installateurs uit uw streek. Zo kunt u snel en eenvoudig meerdere prijs offertes vergelijken!

Hoe werkt Bestebedrijf.be?

1

U zoekt een installateur
Wilt u graag zonnepanelen kopen, maar heeft u geen idee hoe u de beste installateur kan vinden? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste 9 zonnepanelen installateurs die in uw regio werkzaam zijn.

2

Heldere informatie voor een slimme keuze
Zonnepanelen kopen en laten plaatsen is een grote investering die weloverwogen gemaakt moet worden. Op deze pagina en onze plaatspagina’s vind u duidelijke en actuele informatie die u helpen om een goede beslissing te nemen.

3

Handige, gratis offertedienst!
De prijzen van installateurs lopen nogal uiteen en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Dankzij uw inbreng en onze offertedienst kunt u toch de prijzen van meerdere installateurs snel en eenvoudig vergelijken. Vergelijken is besparen!

zonnepanelen installateur vinden

Denk hier over na voordat u zonnepanelen laat plaatsen

Het plaatsen van zonnepanelen is niet een beslissing die u in een oogwenk neemt. Het is verstandig om goed na te denken over op welk dak u de panelen wilt laten installeren, het type zonnepaneel dat u prefereert, wat het doel is van de zonne-installatie, de terugverdientijd en het rendement en het budget dat u beschikbaar wilt stellen voor dit project. Hieronder behandelen we enkele van eerdergenoemde zaken.

Voldoende dakoppervlak?

Voordat u denkt over het installeren van zonnepanelen is het slim om te kijken of u over voldoende dakoppervlak beschikt om de panelen te laten plaatsen. Als u genoeg dakoppervlak heeft is de richting van het dak van belang om erachter te komen of uw project kans van slagen heeft.

Zuid, west of oost?

Zoals uit de titel van dit schrijven al blijkt heeft het geen zin om zonnepanelen op een dak te plaatsen die in het noorden ligt. Het rendement is namelijk erg laag. Het beste rendement haalt u wanneer uw dak zuidelijk gelegen is. De zuidzijde van het dak vangt op een dag het meeste zonlicht op waardoor er veel energie opgewekt kan worden. Toch zijn er ook genoeg mogelijkheden voor daken die op het oosten of westen liggen.

Welke hellingsgraad?

Een andere factor die belangrijk is om een goed rendement te kunnen garanderen is het plaatsen van de zonnepanelen in de juiste hellingsgraad. Doorgaans is een hellingshoek van ongeveer 35 graden de beste hoek om het meeste zonlicht op te vangen. Omdat de hellingsgraad van veel daken verschillend zijn is het voor zonnepanelen installateurs best lastig om de juiste hoek op het dak te berekenen. Dat elk pv-zonnepaneel de juiste positie op het dak krijgt zorgt voor een optimaal rendement.

Hoe zit dat met een plat dak?

Ondanks dat men een zonnepaneel in een juiste hellingshoek moet zetten betekent dit niet per definitie dat men geen panelen zou kunnen plaatsen op een plat dak. Dit is namelijk heel goed mogelijk wanneer men de panelen op een speciale console monteert welke eveneens een hellingshoek van tenminste 35 graden heeft. Wel zal men dit console stevig vast moeten zetten met behulp van bijvoorbeeld stoeptegels of een andere verzwaring die ervoor dient te zorgen dat de panelen niet van het dak af kunnen waaien bij een harde wind of bij een storm.

Hoeveel zonnepanelen?

Natuurlijk is het eveneens van belang om, voordat u zonnepanelen gaat aanschaffen, weet hoeveel panelen er nodig zijn om aan de eigen energievraag te kunnen voldoen. Indien u slechts een deel van de energievraag wil opvangen zijn er uiteraard minder panelen nodig dan wanneer u hiermee aan de totale vraag naar energie wil voldoen.

Let op de schaduw

Een ander aspect dat aandacht verdient voordat men zonnepanelen gaat plaatsen is de aanwezigheid van hoge bomen of gebouwen in de nabijheid van het dak. Zodra er hierdoor namelijk voor een lange tijd gedurende de dag een schaduw op de panelen worden geworpen dan zal dit zeker het rendement op een negatieve manier beïnvloeden en men uiteindelijk een stuk minder energie op kunnen wekken.

Installatie wel of niet inbegrepen?

Niet bij elke leverancier is de installatie van de zonnepanelen is inbegrepen in de totaalprijs. In een aantal gevallen dient u zelf op zoek te gaan naar een installateur die de montage en de installatie voor zijn rekening neemt. Dit zal uiteraard wel extra kosten met zich meebrengen al zullen de panelen doorgaans wat voordeliger geprijsd zijn dan exemplaren waarbij de installatie wel incluis is.

Zelf zonnepanelen plaatsen is onverstandig

Ondanks dat een installateur in een aantal gevallen een behoorlijke vergoeding kan vragen is het toch niet aan te raden om op deze kosten te gaan bezuinigen. Zonnepanelen zijn namelijk niet alleen erg kostbaar maar ook zeker zeer kwetsbaar. Door de zonnepanelen zelf te installeren kan men weliswaar op installatiekosten besparen maar loopt men wel een groter risico dat de panelen beschadigd raken of zelfs stuk gaan. Een erkend installateur heeft de nodige ervaring om een dergelijke installatie goed uit te voeren. Bovendien kan men door zelf deze klus te klaren de garantie, welke de fabrikant op de zonnepanelen geeft, geheel of gedeeltelijk te verliezen.

Bespaar geld en vergelijk offertes!

Zonnepanelen plaatsen is een investering waar u veel plezier aan kan beleven. Verlaag de kosten van uw energieverbruik met een eenmalige investering. Vraag vrijblijvend en kosteloos meerdere offertes op van installateurs werkzaam in jouw provincie. Vragen met een (*) zijn verplicht.

Vergelijken is besparen

Doordat er in de regel veel geld is gemoeid bij het aanschaffen van een set zonnepanelen, de toebehoren en de installatie van het systeem, is het zeer zeker aan te bevelen om vooraf bij een aantal verschillende leveranciers één of meerdere offertes aan te vragen. Door de prijzen van verschillende leveranciers, merken en types zonnepanelen onderling te vergelijken kan men beter een weloverwogen keuze maken. Vul het offerteformulier in om vrijblijvend en gratis prijs offertes aan te vragen bij installateurs uit uw streek.

Voordelen van een offerteaanvraag

  • Groot netwerk van installateurs
  • Alle firma’s gescreend in handelsregister
  • De offerteaanvraag is gratis
  • U bent tot niets verplicht
  • Snelle reactie na versturen aanvraag
  • Bespaar op de investering voor zonnepanelen

Het offerteformulier goed invullen

Het offerteformulier is zo opgesteld dat u deze binnen enkele minuten kan invullen en verzenden. Dankzij de uitgebreide informatie op onze website heeft u waarschijnlijk al een goed beeld van wat u wilt. Wij hebben de vragen in ons offerteformulier zo opgesteld dat u snel antwoord kunt geven. U heeft daarbij ook nog de mogelijkheid om bepaalde zaken toe te lichten indien u dit nodig acht. Wij hebben bepaalde velden verplicht gesteld zodat wij een hoogwaardige lead kunnen garanderen aan de partner(s) met wie wij samenwerken. Het partner kan na het invullen van uw gegevens nog contact met u opnemen om enkele gegevens te valideren.

Wel of geen offertes vergelijken?

Op ons contactformulier heeft u de keuze om offertes te vergelijken of in contact te komen met een specifieke zonnepanelen installateur. Wilt u graag uw project uit laten voeren door een specifieke firma dan kunt u invullen welke installateur wij voor u mogen benaderen. Mochten wij een verzoek van u krijgen om een firma te contacteren dan gaan wij uw gegevens bij de firma aanbieden. Heeft de firma geen tijd, reageert niet binnen enkele dagen of geen behoefte hebben aan nieuwe klanten dan nemen wij weer contact met u op.

Uw gegevens zijn veilig bij ons

Bestebedrijf.be is een veilige website. Wij nemen onze verantwoordelijkheid om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Hiervoor hebben wij een TLS-script met groen slotje en meerdere plugins die ervoor zorgen dat bezoekers met ongewenste bedoelingen geweerd worden.

Ons offerteformulier


Werkzaam in alle Vlaamse gemeenten en plaatsen

Ongeacht uit welke provincie, gemeente of plaats u komt er is, dankzij ook het netwerk van onze partner(s), altijd een zonnepanelen installateur uit uw regio. Hieronder een overzicht van de grootste plaatsen/gemeenten op alfabetische volgorde.

A B D E G H I J K L M O P R S T U V W Z