Traplift voor rechte trap

Bent u nog te been, maar lukt de trap minder goed? Om uw zelfstandigheid en bewegingsvrijheid te garanderen is een traplift een goede oplossing. Een traplift voor een rechte trap is gemakkelijk te installeren, scherp geprijsd en snel leverbaar. Overweegt u om een traplift te nemen voor uw rechte trap? Lees dan zeker verder.

Wanneer kiest u een traplift voor een rechte trap?

Bent u (tijdelijk) minder goed te been en lijkt de trap een helse beproeving? Maar wilt u toch in uw vertrouwde thuisomgeving blijven zonder ingrijpende werken uit te voeren? Een traplift kan u helpen. Heeft u een trap zonder bochten of hoeken, dan kunt u kiezen voor een traplift voor een rechte trap. Het materiaal van de trap maakt niet uit, de lift kan op houten, stalen of glazen trappen geïnstalleerd worden. Daarnaast kan het al geplaatst worden bij een trap met een breedte vanaf 65 centimeter.

Soorten trapliften voor rechte trappen

Trapliften voor rechte trappen komen in allerlei maten en vormen. Daarnaast kunt u ook kiezen uit verschillende opties om zo uw gebruiksgemak te garanderen.

Modulaire traplift voor een rechte trap

Een modulaire traplift bestaat uit vaste onderdelen die op een gepersonaliseerde manier kunnen worden ingezet. Op die manier heeft u een lift die perfect aansluit bij uw trap, maar zonder de lange wachttijden en het prijskaartje van een op maat gemaakte traplift. Aangezien een modulaire traplift wordt samengesteld door vaste onderdelen kan deze makkelijk verwijderd en hergebruikt worden.

traplift voor rechte trap

Automatische traplift voor een rechte trap

Er zijn verschillende automatiseringen mogelijk aan een traplift. Zo kunt u ervoor kiezen dat de rail waarop de traplift stijgt en daalt vanzelf inklapt onderaan en bovenaan de trap. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een stoel die automatisch draait of kantelt zodat u makkelijk af en op kunt stappen.

Handmatige klaprail traplift

Een handmatige klaprail dient er ook voor om de doorgang onderaan of bovenaan de trap te verzekeren. Hierbij verschuift de rail niet vanzelf, maar kunt u deze handmatig inklappen. Met het springveer systeem is dit een makkelijke handeling waar u niet al te veel moeite voor hoeft te doen.

Voordelen van een traplift

Twijfelt u nog over een traplift voor een rechte trap in uw woning? Er zijn veel voordelen aan verbonden en het kan voor elke woning.

Veilig naar boven met een traplift

Om de veiligheid van de traplift te garanderen, kijken we naar de fabrikant/installateur en naar u.

Allereerst zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen waarover een traplift kan beschikken. Zo zijn er vaak sensoren aanwezig die obstakels detecteren op de trap waardoor de traplift automatisch stopt. Daarnaast worden ze voorzien van een noodstroomvoorziening. Dat voorkomt dat u vast komt te zitten wanneer de stroom uitvalt. Niet alleen de mechanische installatie is beveiligd, ook de stoel zelf. Zo heeft elke trapliftstoel een veiligheidsgordel, leuningen aan de armen en rug en wordt de voetsteun voorzien van een antislip laag.

U kan ook deels zelf instaan voor uw veiligheid. Zorg bijvoorbeeld dat er niets blijft rondslingeren op de trap en plan tijdig onderhoud in voor uw traplift. Sommige trapliften hebben ook een display waarop u de huidige staat van uw traplift kunt controleren.

Makkelijke installatie

Een traplift wordt op de trap geïnstalleerd, dus hoe minder bochten hoe makkelijker de installatie kan. Er hoeft ook niet in de muur geboord te worden, de rails worden rechtstreeks op de treden bevestigd. Dat zorgt ervoor dat een traplift voor een rechte trap op minder dan een dag kan worden geïnstalleerd. Dat bespaart u tijd en werkuren.

Volledig aan te passen aan de woning

Er is een rechte traplift voor elke woning met een rechte trap van minstens 65 cm breed. Deze kan zowel links als rechts geplaatst worden, naargelang de leuning en de ruimte. Daarnaast kunnen trapliften geïnstalleerd worden op hele lange trappen dankzij het modulaire systeem. Heeft u een houten, betonnen of metalen trap? De montage kan op elk materiaal veilig uitgevoerd worden.

Plaats besparen door traplift in te klappen

Trappen staan vaak in smalle hal. Daarom kan er bij kleinere ruimtes een volledig inklapbare stoel worden voorzien die een minimale plaats inneemt. Dat zorgt ervoor dat andere huisgenoten of bezoekers ook nog makkelijk de trap op en af kunnen. Kunt u niet zo goed bukken? Dan is er ook de optie voor een automatische inklapbare voetensteun.

Mogelijk op smalle trappen en trappen met een deur bovenaan of onderaan

Aangezien u moet kunnen afstappen op de begane grond, zal de rail tot voorbij de onderste trede van de trap steken. Komt uw trap net uit aan een deur of een andere vaak bewandelde doorgang? Dan zit de rail natuurlijk in de weg. Om dit te voorkomen kan de rail, zoals eerder vermeld, automatisch of handmatig ingeklapt worden. De stoel parkeert dan ook iets hoger op de trap, zo wordt de veiligheid en doorgang verzekerd.

traplift rechte trap

Wat bepaalt de prijs van een traplift voor een rechte trap?

De kostprijs van een traplift hangt vooral van uw soort trap af. Voor een rail op een rechte trap betaalt u minder dan voor een trap met bochten. De kostprijs hangt ook af van waar u de traplift juist wil plaatsen en welk systeem u wenst. En dan is er nog de lengte van de trap die ervoor zorgt dat de prijs zal stijgen of dalen.

Naast uw trap bepaalt de keuze van stoel ook mee de prijs, zo kunt u kiezen voor een lederen of stoffen zitting. Een vaste prijs plakken op een traplift voor een rechte trap is dus heel moeilijk.

Kosten besparen door een traplift te huren?

Een traplift voor een rechte trap kunt u niet enkel kopen, maar ook huren. Dit scheelt natuurlijk wat in uw portemonnee. Dit is vooral een goed idee wanneer u slechts een korte periode minder mobiel bent door bijvoorbeeld een beenbreuk. Een traplift huren kan al vanaf één maand en dat geldt voor vrijwel alle modellen. Het maandelijkse bedrag hangt natuurlijk af van de gekozen traplift. In deze huurprijs zitten de garantie en het onderhoud inbegrepen. Daarnaast dient u wel een eenmalig bedrag te betalen voor de installatie.

Bent u voor een lange periode minder goed te been en wilt u toch besparen op een traplift? Dan is er de mogelijkheid om een tweedehands traplift te laten installeren.

Hoe zit het met de subsidie voor een rechte traplift?

Een traplift is een noodzakelijke aankoop om uw zelfstandigheid en bewegingsvrijheid te garanderen. Daarom heeft de Vlaamse overheid subsidies die u kunt aanvragen bij het aankopen van een traplift. Via uw gezondheidsinstantie kunt u nagaan of u in aanmerking komt voor zo’n subsidie. Bent u 65 jaar of jonger, dan kunt u tot €8.819,- terugbetaald krijgen, bent u ouder dan 65, dan is dat tot €1.250,-.

Bespaar op de prijs door offertes te vergelijken

Bent u na het lezen van deze tekst overtuigd om een traplift aan te kopen? Vraag dan zeker offertes op bij verschillende bedrijven en installateurs. Zo kunt u vergelijken en gaan voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bestebedrijf.be

Beste Bedrijf

Andere artikelen