Trapliften Sint-Martens-Latem? Vind de beste leverancier!

Overweegt u een traplift te kopen voor uw woning in Sint-Martens-Latem? Dan bent u aan het juiste adres. Wij informeren u graag over de mogelijkheden, voordelen en – niet onbelangrijk -, prijzen ervan. Zo kan u zich weldra weer in alle gemak en comfort van de boven- naar de benedenverdieping, en omgekeerd, in uw woning bewegen. Want een traplift staat voor bewegingsvrijheid.

Mede dankzij de vergrijzing zien wij een steeds grotere vraag naar trapliften in Sint-Martens-Latem. De behoefte naar informatie over alles wat met trapliften te maken heeft loopt parallel aan de vraag. Veel mensen gebruiken tegenwoordig het internet om zich de veelgestelde vragen eigen te maken. Wij hebben Bestebedrijf.be opgericht waar u heldere en duidelijke informatie kan vinden en een overzicht krijgt van de beste trapliften leveranciers in Sint-Martens-Latem. Daaraan hebben wij een handige offertedienst gekoppeld waarmee u, geheel vrijblijvend, geld kan besparen op de totale investering van een traplift.

Hoe werkt Bestebedrijf.be?

1

U zoekt een leverancier
Wilt u graag trapliften kopen, maar heeft u geen idee waar u de beste leverancier kan vinden? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste trapliften leverancier die in uw regio werkzaam zijn.

2

Heldere informatie voor een slimme keuze
Trapliften kopen en laten plaatsen is een grote investering die weloverwogen gemaakt moet worden. Op deze pagina en onze plaatspagina’s vind u duidelijke en actuele informatie die u helpen om een goede beslissing te nemen.

3

Handige, gratis offertedienst!
De prijzen van traplift leveranciers lopen nogal uiteen en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Dankzij uw inbreng en onze offertedienst kunt u toch de prijzen van meerdere leveranciers snel en eenvoudig vergelijken. Vergelijken is besparen!

beste trapliften leveranciers vinden

Overzicht om snel te navigeren op de pagina

Wij hebben erg veel informatie voor u op deze pagina samengesteld zodat u een weldoordachte keuze kan maken. Om het u makkelijk te maken hebben we de informatie overzichtelijk gehouden in onderstaande tabel.

Wat is een traplift?

Mensen die een dagje ouder zijn, een ziekte of ongeval hebben meegemaakt, of aan overgewicht lijden; ze zijn soms moeilijk te been. Dat is spijtig, maar hoeft niet belemmerend te zijn. Trapliften zijn bedoeld voor mindervaliden, ongeacht de leeftijd of oorzaak. Het wordt opgebouwd uit een motorische lift met een inklapbare stoel. Deze stoel beweegt zich over een traprail, die bevestigd is op uw rechte trap of wenteltrap in Sint-Martens-Latem. U bedient de lift met een afstandsbediening. U kan naar beneden en naar boven gaan. De installatie gebeurt door professionals en is minder ingrijpend dan verhuizen of dan het installeren van een huislift. Gemiddeld kunnen trapliften ongeveer 125 kg dragen.

Hoe werkt een traplift?

De werking is eenvoudig en zal u ook gedetailleerd worden uitgelegd tijdens een adviesgesprek met een adviseur uit Sint-Martens-Latem. Hier volgt een beknopte uitleg: Een traplift is een stoel die over een traprail beweegt. In deze stoel zit een elektromotor waardoor hij eenvoudig omhoog en omlaag kan, langs de rail. Die traprail is bevestigd op de trap. Dit kan zowel op een rechte trap als op een trap met bochten. Uiteraard ontvangt u na de installatie ook een handleiding met daarin gebruiksgegevens. Vergeet ook niet dat u telkens minstens twee jaar garantie krijgt. Indien de traplift wat mankeert, kan u telkens een beroep doen op de klantendienst van de producent.

Welke voordelen hebben trapliften?

Het spreekt voor zich dat er heel wat voordelen zijn aan trapliften. Om te beginnen kan u zich weer vlot in uw eigen huis in Sint-Martens-Latem bewegen. U bent mobiel en zelfstandiger. Een praktische oplossing voor oudere mensen die gewoon minder goed te been zijn. Er moet niet worden verhuisd. Trapliften zijn eenvoudig te bedienen, dankzij de afstandsbediening. Ook budgettair zijn er voordelen. Het is goedkoper dan de installatie van een huislift, dat trouwens ook veel meer werk is. In sommige gevallen kan u bij het kopen een beroep doen op een subsidie (wie jonger is dan 65 jaar kan bijvoorbeeld een beroep doen op een subsidie van €8400,- van Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap).

Wat voor trapliften zijn er?

Op elk type trap kan een lift worden geïnstalleerd, zelfs op een spiltrap met meerdere bochten. Wat dat betreft moet u vertrouwen op de kennis en vakmanschap van de adviseurs. Zij zullen tijdens een adviesgesprek in Sint-Martens-Latem de maten van uw trap opnemen, en kijken naar de mogelijkheden. Hebt u thuis een rechte trap, een trap met bochten of een spil- of wenteltrap? Hieronder volgt wat meer informatie per type, hier kan u rekening mee houden tijdens het kopen.

trapliften Sint-Martens-Latem
traplift met bocht

Traplift voor een rechte trap

Een rechte trap is uiteraard de meest eenvoudige. Het installeren is niet moeilijk en zal bijgevolg niet veel tijd in beslag nemen. Dat weerspiegelt zich in de prijs. Deze is lager dan de prijs van een exemplaar voor een wenteltrap. Laat u tijdens het adviesgesprek bijstaan door professionals. Ze maken een goede analyse van uw situatie en geven u de mogelijkheden mee.

Traplift voor een trap met bocht(en)

Trapliften voor trappen met bochten bestaan ook. Over het algemeen worden deze vaker geïnstalleerd, omdat een trap met bochten moeilijker begaanbaar is dan een recht exemplaar. Hebt u thuis in Sint-Martens-Latem een trap met één of meerdere bochten? Ook hier kan een lift worden geïnstalleerd, zowel in de binnen- als buitenbocht van de trap, zodat u opnieuw gemakkelijk naar boven kan. Het stoeltje draait automatisch en veilig mee. Er wordt uiteraard voldoende afstand gehouden tussen de bocht, de stoel, trap en de muur. Indien er voldoende ruimte is, kan er ruimte worden overgelaten voor een extra persoon die ernaast kan lopen.

traplift kopen Sint-Martens-Latem
traplift voor buitentrap

Traplift voor spiltrap of wenteltrap

Een spiltrap of een wenteltrap is een trap waarbij de treden verboden worden door een spil. Met andere woorden: de trap draait (meestal 360°) naar boven. Doorgaans neemt deze trap weinig ruimte in. Dat is praktisch, maar niet eenvoudig voor wie moeite heeft met wandelen. Heeft u thuis zo een wenteltrap? Ook dan kan u een lift kopen. De traprail wordt in dit geval meestal aan de binnenkant geplaatst. Hierdoor kunnen ook andere gebruikers de trap blijven nemen. Het installeren van trapliften op een spiltrap is werk voor trapliften installateurs uit Sint-Martens-Latem. Het vergt meer kennis en tijd. Dit resulteert in een hogere prijs.

Traplift voor een buitentrap

Wenst u een traplift te kopen voor een buitentrap? Dit is mogelijk, maar er zijn bepaalde aspecten waar rekening mee dient te worden gehouden. Zo moet de trap eenvoudig te reinigen zijn, goed geïsoleerd (voor de elektrische onderdelen) en uiteraard bestendig tegen ieder weertype, van een bloedhete zon tot vorst en sneeuw. De lift moet beveiligd worden tegen vandalisme en ongewenst gebruik. Een beschermhoes kan de duurzaamheid verlengen. De installateurs zullen deze aspecten in het achterhoofd houden. De installatie vergt extra voorbereidingen, zoals ontmossen, verhardingen aanbrengen aan het begin en/of einde van de trap, eventuele aanvraag indienen bij de gemeente,… Houd daar bij het kopen dus rekening mee. De prijzen voor buitentrappen zijn vanzelfsprekend hoger.

Welke trapliften leveranciers en merken komen uit België?

Bespaar op de kosten en vraag gratis offertes aan van meerdere firma’s die in uw streek leveren!
Alle Europese producenten van trapliften zijn gebonden aan veiligheidsnormen. Ze moeten allen certificaten kunnen voorleggen wat betreft ISO-normen op kwaliteit, omgeving, gezondheid en veiligheid. Op dat vlak zijn ze dus alle merken hetzelfde. De prijs is sterk afhankelijk van welk model u prefereert te kopen en type trap u heeft. U kan vrijblijvend offertes aanvragen en zo optimaal de prijzen vergelijken. Een overzicht van leveranciers in België:
OtoliftPracticomfortComfortlift OronaStannahHandicare TrapliftenThyssenKrupp (TKenCasa)

Otolift

Otolift is een bedrijf uit Nederland dat als sinds 1891 trapliften produceert en ook levert in Sint-Martens-Latem.

Ze hebben een showroom in Bergambacht aan Hof ter Berger 23.

Bezoekadres: Hof ter Bergen 23, 2861 DR
Plaats: Bergambacht

Telefoonnummer: 085 04 86 882
Website: www.otolift.nl

Practicomfort

Practicomfort is een bedrijf dat zich sinds 1992 bezig houdt met aanbieden van diverse mobiliteitsproducten, waaronder trapliften.

Ze hebben een showroom in Deurle aan de Xavier de Cocklaan 97.

Bezoekadres: Xavier de Cocklaan 97, 9831
Plaats: Deurle

Telefoonnummer: 09 296 55 33
Website: www.practicomfort.be

Comfortlift Orona

Comfortlift Orona is een bedrijf dat zich al ruim 50 jaar richt op het installeren van trapliften.

Ze hebben twee showrooms:

Bezoekadres: Mannebeekstraat 3, B-8790
Plaats: Waregem

Bezoekadres: Heide 7, B-1780
Plaats: Wemmel

Telefoonnummer: 056 35 85 85
Website: www.comfortlift.be

Stannah

Stannah is een bedrijf dat zich al sinds 1867 expert mag noemen op het gebied van liften.

Ze hebben een showroom in Relegem aan de Poverstraat 208.

Bezoekadres: Poverstraat 208, 1731
Plaats: Relegem

Telefoonnummer: 0800 26 182
Website: www.stannah.be

Handicare Trapliften

Handicare Trapliften is een Nederlands bedrijf dat zich sinds 1886 bezigt met het vervaardigen van trapliften.

Ze hebben lokale bedrijven aan zich gebonden die de trapliften leveren en installeren.

Bezoekadres: Newtonstraat 35, 1704SB
Plaats: Heerhugowaard

Telefoonnummer: 0031 (0)72 576 8888
Website: www.handicare-trapliften.be

ThyssenKrupp

ThyssenKrupp is een bedrijf dat vanaf 1953 is begonnen met het produceren van trapliften.

Ze hebben een showroom in Sint-Denijs-Westrem aan de Buchtenstraat 9/302.

Bezoekadres: Buchtenstraat 9/302, 9051
Plaats: Sint-Denijs-Westrem

Telefoonnummer: 0800 12 697
Website: www.thyssenkrupp-homesolutions.be

Hoe is de prijs van een traplift opgebouwd?

Wat bepaalt de prijs? Een niet onbelangrijke vraag wanneer u een wil kopen. Zoals eerder vermeld, is het type trap dat u thuis in Sint-Martens-Latem hebt van groot belang. Trapliften voor rechte trappen zijn eenvoudig te produceren en installeren. Deze zijn goedkoper. Ze kosten tussen de €2.500,- en €5.500,-. De prijs voor een exemplaar voor een trap met bochten, is hoger. U betaalt tussen de €5.500,- en €12.000,-. Bij een wenteltrap of buitentrap liggen de prijzen nog hoger. Andere factoren die het prijskaartje beïnvloeden zijn: de kleur, het model, het merk en de stoel.

Hoe zit het met de aanpassingspremie?

De voordelen van een traplift zijn talrijk, maar de kosten liggen natuurlijk ook hoog. Daarom is het interessant om, voor het kopen, te kijken op welke premies u recht heeft. De Vlaamse aanpassingspremie is een premie voor mensen ouder dan 65 die in het Vlaams Gewest wonen, en zich zelfstandig willen blijven bewegen in huis. Technische hulpmiddelen en verbouwingen worden op deze manier gesteund. Let wel op: er zijn bepaalde voorwaarden waar u moet aan voldoen om recht te hebben op de aanpassingspremie:

  • U bent bewoner wanneer u, en de persoon waarmee u samenwoont, een huurovereenkomst hebt van 3 jaar of langer, of op grond van een zakelijk recht de woning bewoont (op het moment van de aanvraagdatum van de premie)
  • U bent verhuurder als u, en de persoon met wie u samenwoont, de woning verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor voor minstens 9 jaar (op het moment van de aanvraag).

Voor wie is een traplift de juiste keuze?

Een dagje ouder worden is vandaag helemaal anders dan vroeger; mensen in Sint-Martens-Latem blijven nu nog lang na hun pensioen een actief leven leiden. Mobiliteit is daarom van groot belang, ook voor senioren. Wanneer dit wat moeilijker dreigt te gaan, komt die o zo belangrijke zelfstandigheid onder druk te staan. Slecht te been zijn hoeft echter geen probleem te vormen. Dankzij een geschikte traplift kan u zo lang mogelijk thuis blijven wonen, in de geborgenheid van uw eigen woning. Ook wie last heeft van zijn heup, knie, of sukkelt met evenwichtsproblemen, kan met een traplift zonder problemen de bovenverdieping bereiken.

Senioren in Sint-Martens-Latem

Een hoge leeftijd betekent niet dat u gekluisterd moet blijven aan de benedenverdieping van uw woning. Wilt u uw slaapkamer boven behouden, of geniet u van het uitzicht vanuit uw knusse zolder? Met een traplift behoudt u de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. De liften worden strategisch geplaatst waardoor u zich net zoals voorheen kan verplaatsen in uw huis.

Mensen met knie en/of heup problemen

Een traplift, dan denkt men al gauw aan gepensioneerden. Toch zijn er veel meer mensen die gebaat zijn bij deze simpele uitvinding. Heeft u moeite met het buigen van uw knieën, of doen uw heupen pijn wanneer u ze belast tijdens het wandelen? Ontneem uw gewrichten deze pijn en neem plaats in een gemakkelijke stoel die u naar boven brengt. Zo kan u, ook met een zere heup, zonder problemen naar de slaapkamer.

Mensen met evenwichtsproblemen

De trap op lopen met evenwichtsproblemen, het is niet alleen moeilijk maar ook gevaarlijk. Een evenwichtsstoornis wordt gekenmerkt door een draaierig gevoel, duizeligheid wanneer u opstaat en de angst om flauw te vallen. De storing in het evenwichtsorgaan wordt vaak uitgelokt door een te lage bloeddruk. Het is hoe dan ook niet veilig om dan de trappen van uw huis te betreden. Met een traplift kan u comfortabel en zonder gevaar de trap op.

traplift knieproblemen

Vermoeidheid en angsten

Een traplift is niet enkel bedoeld voor senioren of mensen met een handicap. Er bestaan tal van situaties waarin u geholpen kan zijn met deze handige uitvinding. Trappen beklimmen kan bijvoorbeeld erg uitputtend zijn. Dit maakt u misschien bang; wat als u van de vermoeidheid struikelt en valt? Veel mensen vinden het moeilijk om een trap op en af te gaan zonder te rusten of stoppen. Een traplift is ook in dit geval een ideale oplossing.

Traplift voor rolstoelgebruikers?

Zit u in een rolstoel maar bent u er niet volledig afhankelijk van? Indien u wel zelfstandig uit uw rolstoel, in de stoel van de traplift geraakt, is dit een geschikte optie. Dit vereist dat u zichzelf kan optillen, van de ene stoel naar de andere. Op die manier kan u ook als rolstoelgebruiker in Sint-Martens-Latem gebaat zijn bij een traplift.

Waarom traplift prijzen vergelijken in Sint-Martens-Latem?

Om de kosten te beperken, is het aangeraden de prijzen te vergelijken. Er zijn verschillende leveranciers in Sint-Martens-Latem, en er bestaan heel wat typen trappen. Dat betekent dat de prijs elders hoger of lager is. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan, alleen zo kan u optimaal prijzen vergelijken.

Beweeg weer vlot in uw eigen huis met een traplift!

traplift prijs

De gemeente Sint-Martens-Latem

Plaats: Sint-Martens-Latem
Deelgemeenten: Sint-Martens-Latem en Deurle
Website van de gemeente Sint-Martens-Latem
Aangrenzende Buur(deel)gemeenten: Drongen, Afsnee, Gent, De Pinte, Nazareth en Deinze

Bestebedrijf.be

Beste Bedrijf

Contact

Bestebedrijf.be is een initiatief van een online marketingbureau dat als doel heeft bedrijven en potentiële klanten te verbinden. Zij doen dit door het aanbieden van goede informatie over verschillende diensten zoals trapliften, zonnepanelen, boekhouders en in de toekomst veel meer. Benieuwd hoe ze te werk gaan? Bekijk dan zeker even de homepagina. Meer weten over het bedrijf achter de website? Bekijk de contact pagina.