Een goede boekhouder in Denderleeuw vinden!

Bent u op zoek naar de geschikte boekhouder in Denderleeuw om de cijfers van uw onderneming te bestieren? Een goed boekhoudkantoor vinden is niet zo moeilijk, tenminste, als u weet waar u op moet letten. Dit artikel helpt u onmiddellijk op de juiste weg. Wat doet een boekhoudkantoor, en wat is het verschil met een accountant? En wat is het gemiddelde tarief van een boekhoudkantoor? Welke kwaliteit kan u voor welke prijs verwachten? Voor zowel grote ondernemingen als beginnende ZZP’ers in Denderleeuw is dit van belang.

Steeds meer mensen besluiten om een eigen onderneming te starten in Denderleeuw. De behoefte naar een goede boekhouder neemt toe naargelang er meer bedrijven zijn. Wie op zoek gaat naar de diensten van een boekhoudkantoor zal veelal online zoeken om zich de veelgestelde vragen eigen te maken. Wij hebben Bestebedrijf.be opgezet om u heldere en duidelijke informatie te verschaffen. Bij ons krijgt u een overzicht van de beste boekhouders, accountants en boekhoudkantoren werkzaam in Denderleeuw. Wij snappen dat u niet meerdere bedrijven kent om 1-2-3 te vergelijken en daarom hebben wij een handige offertedienst gemaakt waarmee u, geheel vrijblijvend, in contact wordt gebracht met de juiste boekhouder voor uw bedrijf.

Hoe werkt Bestebedrijf.be?

1

U zoekt een boekhouder
Wilt u graag boekhouder inschakelen voor uw bedrijf, maar heeft u geen idee waar u de beste boekhouder kan vinden? Wij hebben een contactformulier opgesteld waardoor u eenvoudig in contact kan komen met de juiste boekhouder voor uw bedrijf.

2

Heldere informatie voor een slimme keuze
Een boekhouder inhuren om voor uw zaak de boekhouding te verzorgen is een keuze die weloverwogen gemaakt moet worden. Op deze pagina en onze plaatspagina’s vind u duidelijke en actuele informatie die u helpen om een goede beslissing te nemen.

3

Handige, gratis offertedienst!
De prijzen van boekhouders, accountants en boekhoudkantoren lopen nogal uiteen en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Dankzij uw inbreng en onze offertedienst kunt u snel, gratis en vrijblijvend in contact komen met een boekhouder die wij matchen aan uw zoekopdracht!

boekhouder Denderleeuw vinden

Overzicht om snel te navigeren op de pagina

Wij hebben erg veel informatie voor u op deze pagina samengesteld zodat u een weldoordachte keuze kan maken. Om het u makkelijk te maken hebben we de informatie overzichtelijk gehouden in onderstaande tabel.

Uitleg over de werkzaamheden tussen een administratiekantoor, accountantskantoor en boekhoudkantoor

Wie kan u de beste diensten aanbieden in Denderleeuw? Geen onbelangrijke vraag. U dacht misschien dat accountant een chique woord is voor boekhouder, maar er zijn wel degelijk meer verschillen tussen de twee dan louter de titel.

Een administratiekantoor is een kantoor dat de financiële administratie van ondernemingen voor haar rekening neemt, inclusief de jaarrekening en belastingaangiftes. Hier werken administrateurs en boekhouders. De invulling van hun werkzaamheden verschilt nogal van kantoor tot kantoor. Doorgaans wordt dit bepaald door wat de klant wilt. De boekhouders kunnen zich voornamelijk op administratie richten, of ook tijd maken voor advies. Toch besteed ook een administratiekantoor bepaalde taken uit. Ze zijn namelijk niet bevoegd voor alles. Dit is belangrijk. Controlewerkzaamheden schuiven administratiekantoren door naar accountantskantoren (met AFM-vergunning). Enkel een accountant mag een accountantsverklaring geven.

Waarom gaat niet iedereen in Denderleeuw rechtstreeks naar een accountantskantoor? De verklaring is simpel: niet iedereen heeft dit nodig. Enkel de (hele) grote, internationale ondernemingen zijn controleplichtig en moeten dus een accountantsverklaring ontvangen.

Wat doet een boekhouder?

BTW-aangiftes, jaarrekeningen, salarisadministratie, voor veel zelfstandigen klinkt het als Chinees. Een goede boekhouder in Denderleeuw is in dat geval de ideale vertaler. Hij/zij genoot een opleiding om deze complexe termen om te zetten in heldere taal. Of u nu een beginnende of ervaren ondernemer bent, een boekhoudkantoor zorgt altijd voor de nodige stabiliteit voor uw zaak.

Boekhouding

Gaat u voor een enkelvoudige of dubbelvoudige boekhouding? Bij deze vraag begint het labyrint dat men boekhouding noemt. De keuze die u maakt heeft een grote invloed op de toekomst van uw onderneming. Een enkelvoudige boekhouding is aangeraden voor kleine ondernemingen, freelancers en ZZP’ers met een jaaromzet kleiner dan €500.000,- exclusief BTW. Een dubbelvoudige boekhouding is complexer en bestaat voor natuurlijke personen, commanditaire vennootschappen en vennootschappen onder firma met een jaaromzet groter dan €500.000,-, en alle andere vennootschappen. Vergeet niet: een correcte boekhouding is een wettelijke verplichting.

Salarisadministratie

Een vennootschap die meerdere mensen in dienst heeft, kent doorgaans een ietwat ingewikkelde salarisadministratie. Voor veel bedrijven is dit de grootste maandelijkse uitgavenpost. Daarom is het ontzettend belangrijk dat de salarisadministratie op een correcte manier wordt uitgevoerd. Toch vinden ondernemers dit vaak een saaie taak. Bovendien is het niet zo simpel. U moet het netto bedrag en de loonheffingen bepalen, ervoor zorgen dat iedereen op tijd zijn loonstrookje ontvangt, en een tijdelijke loonaangifte doen. Voor veel zelfstandigen zorgt de salarisadministratie voor stress en kopzorgen. Een goede boekhouder of goed boekhoudkantoor in Denderleeuw kan de ideale hulp zijn.

Begrotingen

Een onderneming zonder financieel plan is als een kapitein zonder stuur. Enkel door een realistische begroting op te stellen, kan u beramen of uw start-up levensvatbaar is. Schakel een goede boekhouder uit Denderleeuw in voor een professionele begroting. Deze omvat verschillende deelbegrotingen: investeringsbegroting, financieringsbegroting, exploitatiebegroting, en liquiditeitsbegroting. Bovendien is het van belang een zakelijke begroting en privé-begroting op te stellen zodat u beiden op orde hebt.

Financiële administratie

Financiële administratie gaat over de verplichtingen die een onderneming heeft ten opzichte van de belastingen. Zowel de inkomsten als uitgaven van een onderneming dienen nauwkeurig bijgehouden te worden. Bent u freelancer, dan zal dit nog enigszins overzichtelijk zijn (hier bestaan trouwens handige online boekhoudprogramma’s voor). Voor een grote onderneming in Denderleeuw is dit echter al snel chaotisch. Denk hierbij aan alle bezittingen, schulden, alsook debiteuren-, crediteuren- en voorraadadministratie.

Jaarrekeningen

Een jaarrekening is het financiële verslag van een onderneming op het einde van het boekjaar. Iedere zelfstandige krijgt er vroeg of laat mee te maken. Het is belangrijk om te weten dat een jaarrekening aan bepaalde criteria moet voldoen. Een boekhoudkantoor heeft alle nodige kennis in huis om u hier bij te staan.

boekhouding Denderleeuw

Fiscaal advies

Een boekhouder onder de arm nemen wordt al snel gezien als een extra kost. Dit moet u anders bekijken: aan een goed boekhoudkantoor verliest u geen geld, daar bespaart u mee. Hij of zij kent de knepen van het vak, analyseert de cijfers en geeft u op basis daarvan gepast fiscaal advies. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde subsidies waarop u een beroep kan doen? De professional zal ervan op de hoogte zijn. Fiscaal advies is daarom een van de grote voordelen.

Online boekhouden

Een boekhoudkantoor wordt niet langer gekenmerkt door stoffige archiefkasten. Een boekhouding past perfect op uw harde schijf of cloud. De meeste boekhoudkantoren in Denderleeuw gebruiken geen papieren meer, maar wel online boekhoudprogramma’s. Zo kan u 24/7 de cijfers raadplegen en/of (fiscaal) advies inwinnen. Via datzelfde online systeem worden ook de belastingaangiftes geregeld. Het enige wat u moet doen, is de juiste documenten tijdig opladen.

Startersadvies

Een boekhouder of accountant kan u evengoed een ondernemerscoach noemen. Met advies staan zij u bij in de opstart van uw zaak. Investeringsbeslissingen, de haalbaarheid van uw financieel plan, bijstand bij kredietaanvragen, advies over het aanwerven van personeel, tussentijdse rapporteringen budgetten, kostprijsberekeningen,… Daarnaast kan een erkend professional u ook bijstaan met juridisch advies.

fiscaal advies

Inkomstenbelastingen

Iedereen moet jaarlijks een deel van zijn inkomen afstaan aan de belastingen. Ook zelfstandigen ontkomen er niet aan. Een eenmanszaak valt onder de personenbelasting, een vennootschap logischerwijs onder de vennootschapsbelasting. Hoeveel dit precies is, kan u zelf berekenen indien u een overzichtelijke boekhouding heeft, of overlaten aan een erkende boekhouder.

Omzetbelasting

Als ondernemer betaalt u BTW (omzetbelasting) op uw omzet. Hoeveel moet u hiervoor rekenen? Of kan u een beroep doen op een vrijstelling voor BTW-plichtigheid? Opnieuw een moeilijke materie die een professional begrijpbaar maakt.

Hulp bij belastingaangifte

Eens per jaar moet u een belastingaangifte indienen. Voor zelfstandigen is dit een ingewikkeld gegeven. Hebt u er geen ervaring mee? Geen paniek, een boekhoudkantoor heeft dat wel. Zij kunnen u met het nodige advies en de vereiste kennis bijstaan.

Boekhouders voor particulieren en bedrijven in Denderleeuw

Bent u freelancer? Dan heeft u toch geen boekhouder nodig. Of wel? Onderaan overlopen we de meest populaire bedrijfsvormen, zoals een eenmanszaak, en wat deze verplicht zijn op vlak van boekhouding. Want of u nu ZZP’er bent of zaakvoerder van een internationaal bedrijf, er zijn altijd wettelijke verplichtingen aan verbonden. Het is daarom raadzaam u in te lezen en op de hoogte te zijn.

Wilt u een boekhouder inschakelen voor uw zaak?

Boekhouding eenmanszaak

De meerderheid van de startende zelfstandigen wagen hun eerste stappen met een eenmanszaak. Logisch, deze ondernemingsvorm is de gemakkelijkste en goedkoopste om op te richten. Daarbij volstaat voor een eenmanszaak een enkelvoudige of vereenvoudigde boekhouding. Al is deze term misschien ietwat misleidend, want zelfs deze boekhouding vereist tijd en kennis.

Wat houdt een vereenvoudigde boekhouding in?

U dient een overzicht bij te houden van alle uitgaven en inkomsten. In de praktijk gaat het om een verkoopdagboek (met facturen) en een aankoopdagboek (uw uitgaven). Daarnaast zijn er kwartaalaangiftes en een jaarlijkse aangifte van de personenbelasting.

Kan u dit als ZZP’er in Denderleeuw zelf doen?

In theorie: ja. In de praktijk is het toch niet zo eenvoudig. Indien u ervaring hebt met administratie en financiën, kan u zich behelpen met online boekhoudprogramma’s. Indien de cijfers al gauw voor uw ogen dansen, is een erkende boekhouder uit Denderleeuw inschakelen een beter idee.

Boekhouding vennootschap

Vennootschappen (bvba’s, nv’s, cvba’s,…) moeten een dubbelvoudige boekhouding bijhouden. Dit is een serieuze papierhandel waarbij u verplicht bent een gedetailleerd overzicht van uw bedrijfsvoering bij te houden. Een dubbelvoudige boekhouding is complex en zal u veel tijd kosten. Bovendien bent u balansplichtig. Dat houdt in dat u uw jaarrekening moet neerleggen bij de Nationale Bank (NBB). Deze moet correct zijn. Laat u als zaakvoerder van een vennootschap bijstaan door een erkend boekhoudkantoor of accountantskantoor uit Denderleeuw.

Tips om een goede boekhouder in Denderleeuw te vinden

Er werd u een boekhouder of accountant aangeraden door een kennis, maar hoe weet u of hij/zij wel degelijk de man/vrouw is die uw onderneming nodig heeft? Er zijn een aantal criteria waar een goed boekhoudkantoor best aan voldoet. Gemakkelijkheidshalve sommen we ze onderaan op. Zo bent u er zeker van dat u in zee gaat met de juiste persoon.

Aangesloten bij beroepsinstituut?

Om te beginnen is het van groot belang dat uw boekhouder een erkend professional is. Ga dus na of hij/zij aangesloten is bij een van de volgende beroepsinstituten:

 • Voor de boekhouder is het BIBF (Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders en Fiscalisten) van belang
 • Voor een accountant is het IAB (Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten) van belang
 • Voor een bedrijfsrevisor is het IBR (Instituut van de bedrijfsrevisoren) opgericht
goede boekhouder
Deze erkenning is belangrijk. Het betekent dat de persoon in kwestie wettelijk gezien in orde is, en vakbekwaam bevonden wordt. Aangesloten boekhouders zijn verplicht om ieder jaar cursussen en opleidingen te doen. Daarnaast dienen zij ervoor te zorgen dat ze verzekerd zijn voor hun beroepsaansprakelijkheid. Indien er problemen zijn, kan u dus een klacht tegen de boekhouder indienen en zal het instituut de kwestie onder de loep nemen. Het BIBF en de IAB zijn verenigd in de website ITAA (Institute for Tax Advisors & Accountants)

Eigen verwachtingen en bereikbaarheid

Een professionele boekhouder is uw steun en toeverlaat wat betreft de financiën en administratie van uw onderneming. De volgende eigenschappen kan u van hem/haar verwachten:

 • begeleiding bij het opstarten van uw vennootschap of eenmanszaak in Denderleeuw
 • advies (zowel proactief als wanneer u erom vraagt)
 • bereikbaar wanneer u een afspraak wilt maken
 • nauwkeurig in de boekhouding en wat betreft deadlines

Heeft de boekhouder ervaring in uw branche?

Het is aangeraden om op zoek te gaan naar een boekhoudkantoor dat de specifieke kennis in huis heeft die uw sector vereist. Die ervaring binnen een bepaalde branche is belangrijk en kan echt van pas komen, zeker wanneer u apotheker of bakker bent, of een vrij beroep uitoefent. Indien uw boekhouder thuis is in uw branche, is hij/zij zeker op de hoogte van eventuele veranderende wetgeving binnen de sector.

Vertrouwenspersoon en reputatie

Durf gerust bij meerdere professionals langs te gaan en te vergelijken. Niet enkel de prijs telt mee. Het is essentieel dat u zich op uw gemak voelt bij uw boekhouder. Een eerste kennismakingsgesprek is daarom doorgaans gratis en vrijblijvend. Stel bijvoorbeeld verschillende boekhouders dezelfde vraag om te kijken hoe diepgaand hun advies is. Hij/zij zal namelijk uw professionele vertrouwenspersoon zijn. Leg uw oor te luisteren bij kennissen en vrienden en probeer de reputatie van de professional in te schatten. Mond-op-mond-reclame is erg belangrijk.

Professional binnen uw budget

Zoek een professional binnen uw budget. Het is niet de bedoeling dat u zich blauw betaalt voor uw boekhouding. Integendeel. Het doel is net de inkomsten en uitgaven te optimaliseren. Vergeet niet dat een boekhouder ook 100% fiscaal aftrekbaar is. Bepaal dus op voorhand uw budget en ga hier binnen op zoek.

Hoeveel kost een boekhouder in Denderleeuw?

boekhouder prijs
De tarieven van een boekhouder of boekhoudkantoor wordt per uur berekend. Hoeveel het uiteindelijke prijskaartje zal bedragen, is dus afhankelijk van de complexiteit van uw boekhouding en hoeveel tijd hieraan gespendeerd zal worden. De volgende factoren bepalen mee de kosten die u zal betalen:
 • uw beroepsactiviteit
 • de ondernemingsvorm
 • het aantal facturen dat verwerkt moeten worden
 • welke diensten u verwacht (wilt u bijvoorbeeld ook fiscaal advies?)
 • de mate van voorbereidingen die u zelf al treft

Kosten per uur, maand of jaar?

U wilt wellicht op voorhand een inschatting maken van het kostenplaatje. Opnieuw is dit afhankelijk van de eisen die u heeft. Wilt u diepgaand fiscaal advies, of slecht administratieve ondersteuning? Indien de expert niet veel werk met u heeft – slecht een belastingaangifte op het einde van het jaar – dan zal deze prijs wellicht per uur bepaald worden. De tarieven liggen dan vanzelfsprekend lager. Wilt u een boekhouder onder de arm nemen die u maandelijks overzichten, rapporten en gepersonaliseerd fiscaal advies voorschotelt, dan zal de prijs per maand of jaar worden afgesproken.

Wat is het tarief voor een eenmanszaak?

Voor een eenmanszaak schommelen de tarieven tussen de €45,- en €125,- per maand. Dit is een ruime inschatting. De laagste prijs geldt enkel voor kleine onderneming die vrijgesteld zijn van BTW-plichtigheid. Dat betekent dat ze minder dan €25.000/jaar verdienen. De hoogste tarieven gelden voor een eenmanszaak in hoofdberoep die BTW-plichtig is.

Wat is het tarief voor een vennootschap

De boekhouding van een VZW of vennootschap moet netjes worden bijgehouden. Deze is doorgaans complexer dan die van een eenmanszaak. De tarieven variëren van gemiddeld €100,- tot €175,- per maand. De laagste prijs geldt voor een vennootschap zonder jaarrekening (die minder dan €25.000,- op jaarbasis verdient).

Waarom kiezen voor een boekhouder uit Denderleeuw?

Het moge duidelijk zijn dat de juiste boekhouder, accountant of administratiekantoor voor uw bedrijf veel kan betekenen. Veel ervaring binnen uw branche, advies waar nodig en de nodige kennis van zaken zijn voordelen en kenmerken van een goede boekhouder uit Denderleeuw. Onze partner heeft een groot netwerk van erkende, ervaren en betrouwbare boekhouders en boekhoudkantoren in België samengesteld. Nadat u uw offerteaanvraag heeft voltooid gaan zij op zoek naar de juiste boekhouder die bij uw bedrijf past en brengen u met elkaar in contact. De offerteservice is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Daarnaast is het gratis, dat moet toch als muziek in uw oren klinken.

Wilt u in contact komen met de juiste boekhouder voor uw bedrijf?

accountant Denderleeuw

De gemeente Denderleeuw

Plaats: Denderleeuw
Deelgemeenten: Denderleeuw, Welle en Iddergem
Website van de gemeente Denderleeuw
Aangrenzende Buur(deel)gemeenten: Liedekerke, Affligem, Aalst, Haaltert en Ninove

Bestebedrijf.be

Beste Bedrijf

Contact

  Bestebedrijf.be
 • Sassevaartstraat 46/303
 • 9000 Gent
 • België
 • info@bestebedrijf.be