Boekhouder vinden? Vind het beste boekhoudkantoor!

Wie werkzaam is als zelfstandige, is daarom geen boekhoudkundig cijferwonder. Dat is niet onbegrijpelijk – boekhouden is een moeilijke studie. Zelfs al bent u maar een kleine garnaal, de steun van een boekhoudkantoor is voor geen enkele onderneming, klein of groot, een overbodige luxe. Hij of zij zal uw onderneming de nodige stabiele basis, slim advies, structuur en zekerheid bieden. Met het professioneel inzicht en ervaring kan hij/zij u proactief advies geven. Hoe haalt u het meeste uit uw inkomsten? Welke uitgaven zijn te verantwoorden? Hoe zit dat met uw belastingaangifte? Wat zullen uw sociale bijdragen bedragen volgend kwartaal? Een gediplomeerd boekhouder bespaart u tijd, geld én kopzorgen.

Wij helpen u graag een goede keuze te maken

Wij hebben de beste boekhouders in België onder de loep genomen en deze voor u uiteengezet. Wij hebben ook een offertedienst opgezet waar u veel voordeel uit kunt halen. Met een enkele offerteaanvraag kunt u in contact komen met meerdere boekhouders, accountants of boekhoudkantoren die werkzaam zijn in uw regio. De aanvraag is geheel gratis en verplicht u tot niets. De geïnteresseerde bedrijven stellen aan de hand van uw klantinformatie een prijsofferte op. U kunt dus geheel vrijblijvend meerdere prijzen vergelijken voordat u een beslissing maakt om een boekhouder in te schakelen voor uw boekhouding.

Hoe werkt Bestebedrijf.be?

1

U zoekt een boekhouder
Wilt u graag boekhouder inschakelen voor uw bedrijf, maar heeft u geen idee waar u de beste boekhouder kan vinden? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste boekhouders die in uw regio werkzaam zijn.

2

Heldere informatie voor een slimme keuze
Een boekhouder inhuren om voor uw zaak de boekhouding te verzorgen is een keuze die weloverwogen gemaakt moet worden. Op deze pagina en onze plaatspagina’s vind u duidelijke en actuele informatie die u helpen om een goede beslissing te nemen.

3

Handige, gratis offertedienst!
De prijzen van boekhouders, accountants en boekhoudkantoren lopen nogal uiteen en zijn afhankelijk van meerdere factoren. Dankzij uw inbreng en onze offertedienst kunt u toch de prijzen van meerdere firma’s snel en eenvoudig vergelijken. Vergelijken is besparen!

boekhouder vinden

Wat doet een boekhouder?

De naam zegt het al: een boekhouder verzorgt de boekhouding. Vroeger ging dat gepaard met zwaarlijvige kaften in archiefkasten, vandaag past een boekhouding netjes in een Drive-account. Niettemin blijft het een complex en cijfermatig gegeven, waarvan de wet al eens durft te veranderen. Een boekhouder is verantwoordelijk voor alle financiële en boekhoudkunde gegevens. Dat gaat van facturen tot betaal- en BTW-aangiftes, financiële administratie en analyses van budgetten. Hij of zij neemt met andere woorden de cijfermatige rompslomp en stress van het zelfstandigenstatuut van u over. Het einde van het jaar is vanzelfsprekend een drukke periode voor hen, omwille van de belastingaangiftes.

Wat zijn de voordelen van een boekhouder?

Menig zelfstandigen bijten hun tanden stuk op de boekhouding. Een ondernemende geest volstaat niet altijd. Boekhouden is uitermate complex – niet iets dat u er zomaar even bij neemt. Een boekhouder genoot een bacheloropleiding accountancy-fiscaliteit of een economische masteropleiding. Ze leren werken met boekhoudkundige programma’s, en zijn doorgaans erg stipte en nauwkeurig. De voordelen van een professional zijn dan ook groot:

 • u bespaart ontzettend veel tijd en stress
 • u bent er zeker van dat u niet te veel belastingen betaalt
 • professioneel advies want hij/zij kent de wet en eventuele mogelijkheden
 • geen boetes
 • u weet wat u op het einde van het jaar zal moeten betalen, zo staat u niet plots voor verrassingen
 • fiscale voordelen

Wat is het verschil tussen een boekhouder, boekhoudkantoor en accountant?

Een boekhouder werkt op zelfstandige basis of binnen een boekhoudkantoor. Een boekhoudkantoor houdt zich bezig met de organisatie, administratie en boekhouddiensten van meerdere personen en bedrijven. Bent u op zoek naar een goede boekhouder, dan kan u altijd een boekhoudkantoor contacteren.

Het verschil met een accountant is groter dan enkel de kostprijs en opleiding (een accountant is doorgaans duurder), maar wat dan precies? Om te beginnen is een accountant wettelijk bevoegd voor extra taken, zoals het uitreiken van de verklaring van financiële betrouwbaarheid of de zogenaamde accountantsverklaring. Ze voeren een eerder controlerende functie op de boekhouding uit. Concreet voert een accountantskantoor de volgende taken uit:

 • bedrijfsadministraties
 • controle van bedrijfsadministraties
 • controle opgestelde jaarrekeningen
 • opstellen en afgeven van accountantsverklaringen

Voor welke diensten kunt u een boekhouder inschakelen?

Een boekhouder is voor meer verantwoordelijk dan enkel uw belastingaangifte. Een overzichtelijke opsomming van de diensten die u kunt overlaten aan de professional:

 • betaling van facturen alsook de verwerking van gegevens
 • opvolging debiteurenbeheer en crediteurenbetalingen
 • opstellen rapporten
 • kwartaalaangiftes en belastingaangiftes
 • BTW-aangifte
 • financieel beheer en financiële administratie
 • opstellen provisies
 • analyse budgetten
 • nieuwe budgetten opstellen
 • fiscaal advies
 • bankverrichtingen

Factoren die de prijs van een boekhouder beïnvloeden

Een goede boekhouder is een goochelaar met cijfers die uw onderneming ondersteunt. Hij of zij zal complexe materie voor u vertalen naar lekentaal en spontaan meedenken in wat het beste is voor uw zaak. U betaalt naargelang wat u verwacht van een professional. Wilt u enkel fiscaal advies of een eenvoudige belastingaangifte? Dan volstaat misschien €400,- per jaar. Indien u de volledige boekhouding wilt overlaten aan een expert, inclusief regelmatig advies en overzichten, dan betaalt u meer. Er zijn dus verschillende tarieven. Doorgaans wordt er gerekend met een gemiddeld tarief van €50/uur, als is dit erg afhankelijk van de complexiteit van uw boekhouding en de prijs van het boekhoudkantoor.

Hoe kunt u een goede boekhouder herkennen?

Mond-tot-mondreclame is van groot belang. Doe daarom eens navraag bij kennissen en ondernemers met een gelijkaardig profiel. Kies een professional die voeling heeft met uw specifieke sector. Een goede boekhouder is bovendien aangesloten bij het erkende beroepsinstituut het Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en FIscalisten (BIBF). Accountants worden op hun beurt erkend door het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten (IAB). Voor u in zee gaat met iemand, controleer of hij/zij een vakman is die de nodige opleiding heeft genoten.

Bespaar geld en vergelijk offertes!

Het vinden en inschakelen van een boekhouder is een investering die ervoor zorgt dat u minder tijd kwijt bent aan administratie en meer tijd in uw bedrijf kan steken. Vul het offerteformulier vrijblijvend en kosteloos in om meerdere offertes van boekhouders aan te vragen.

Vergelijken is besparen

De uurtarieven en prijzen van boekhouders, accountants en boekhoudkantoren zijn niet vastgesteld en liggen soms ver uit elkaar. Daarnaast hangt het van verschillende factoren af hoe hoog de prijs of het uurtarief zal zijn. Zo is de grote van uw onderneming, de ondernemingsvorm en de dienst die u wilt afnemen bij een boekhouder van invloed op de kosten. Bij ons kunt u via een enkele offerteaanvraag de prijzen van meerdere boekhoudkantoren, boekhouders en accountants ontvangen en vergelijken. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en de boekhouder vinden die het beste bij uw bedrijf past.

Voordelen van een offerteaanvraag

 • Vergelijk meerdere professionals
 • Alle firma’s gescreend in handelsregister
 • De offerteaanvraag is gratis
 • U bent tot niets verplicht
 • Snelle reactie na versturen aanvraag
 • Bespaar op de kosten van een boekhouder

Het offerteformulier goed invullen

Het offerteformulier is zo opgesteld dat u deze binnen enkele minuten kan invullen en verzenden. Dankzij de uitgebreide informatie op onze website heeft u waarschijnlijk al een goed beeld van wat u wilt. Wij hebben de vragen in ons offerteformulier zo opgesteld dat u snel antwoord kunt geven. U heeft daarbij ook nog de mogelijkheid om bepaalde zaken toe te lichten indien u dit nodig acht. Wij hebben bepaalde velden verplicht gesteld zodat wij een hoogwaardige lead kunnen garanderen aan de partner(s) met wie wij samenwerken. Het partner kan na het invullen van uw gegevens nog contact met u opnemen om enkele gegevens te valideren.

Wel of geen offertes vergelijken?

Op ons contactformulier heeft u de keuze om offertes te vergelijken of in contact te komen met een specifieke boekhouder. Wilt u graag uw project uit laten voeren door een specifieke firma dan kunt u invullen welke boekhouder wij voor u mogen benaderen. Mochten wij een verzoek van u krijgen om een firma te contacteren dan gaan wij uw gegevens bij de firma aanbieden. Heeft de firma geen tijd, reageert niet binnen enkele dagen of geen behoefte hebben aan nieuwe klanten dan nemen wij weer contact met u op.

Ons offerteformulier

Vragen met een (*) zijn verplicht.

Minder dan 100.000€100.000€ tot 500.000€Meer dan 500.000€

Meerdere opties mogelijkMaak uw keuze:

Welke boekhouder mogen wij voor u benaderen?
Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Werkzaam in alle Vlaamse gemeenten en plaatsen

Ongeacht uit welke provincie, gemeente of plaats u komt er is, dankzij het netwerk van onze partner(s), altijd een boekhouder, accountant of boekhoudkantoor te vinden in uw regio. Hieronder een overzicht van de grootste plaatsen/gemeenten op alfabetische volgorde.

A B D E G H I J K L M O P R S T U V W Z

Bestebedrijf.be

Beste Bedrijf

Contact

  Bestebedrijf.be
 • Dendermondestraat 44
 • 2018 Antwerpen
 • België
 • info@bestebedrijf.be